Εξέταση Εργαστηρίου ΜΕΚ – Όροι – Διαδικασία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μηχανές Εσωτερικής Καύσης – Εξέταση Εργαστηρίου

Εξεταστική Ιανουαρίου 2021

       

Λόγω των έκτακτων μέτρων της πανδημίας η εξέταση στο Εργαστήριο Μηχανών Εσωτερικής Καύσης για όλους τους φοιτητές, (τμημάτων και απαλλαγής) θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως. 

Για τη συμμετοχή σας στην εξέταση του μαθήματος θα πρέπει αρχικά να έχετε δηλώσει το μάθημα στη δήλωση μαθημάτων σας στην ηλεκτρονική γραμματεία (e-gram) και να έχετε παρακολουθήσει το εργαστήριο επιτυχώς.

Οι φοιτητές που θέλουν να πάρουν μέρος στην εξέταση πρέπει να κάνουν εγγραφή στο Μάθημα Μηχανές Εσωτερικής Καύσης – Εργαστήριο στην ειδική πλατφόρμα της Εξεταστικής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών (https://exams.mech.ihu.gr/) από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 15:00μμ έως και την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 15:00μμ. Με την εγγραφή σας δηλώνετε ότι έχετε διαβάσει και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα, συναινείτε πλήρως στους όρους/διαδικασία εξέτασης του μαθήματος, η οποία επιβάλλεται από τις εξαιρετικές συνθήκες λόγω πανδημίας όπως επίσης αποδέχεστε και τα μέτρα ταυτοποίησης και επιτήρησης των συμμετεχόντων φοιτητών και διαφύλαξης του κύρους της εξεταστικής διαδικασίας.

 

Η εξ αποστάσεως εξέταση του μαθήματος Μηχανές Εσωτερικής Καύσης- Εργαστήριο θα γίνει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 17:00μμ με τη μέθοδο της online γραπτής εξέτασης στην ειδική Πλατφόρμα Εξετάσεων του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών (https://exams.mech.ihu.gr/) και η επιτήρηση με τη χρήση του λογισμικού τηλεδιάσκεψης Zoom.

 

Η διαδικασία/όροι της εξέτασης του μαθήματος είναι η εξής:

Την ημέρα της εξέτασης (Τρίτη 02/02/2021 και ώρα 17:00μμ ακριβώς), θα συνδεθείτε μέσω του Η/Υ σας στη σελίδα του μαθήματος στην «Πλατφόρμα Εξετάσεων του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών» (https://exams.mech.ihu.gr/) και στο λογισμικό τηλεδιάσκεψης Zoom, που θα χρησιμοποιηθεί για επιτήρηση, στον ακόλουθο σύνδεσμο https://zoom.us/j/97994383265 (αίθουσα 5ου εξαμήνου) με το κινητό σας τηλέφωνο (smartphone) με ενεργή κάμερα, μικρόφωνο και ηχεία, τοποθετημένο σε κατάλληλη θέση, (ή με κάμερα η οποία δεν είναι σταθερή πάνω στον υπολογιστή και έχει κάποιο απαιτούμενο μήκος καλωδίου) και θα περιμένετε να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων σας.    

Ακολουθεί η ταυτοποίηση σας δείχνοντας στην κάμερα την ακαδημαϊκή σας ταυτότητα (ή άλλο επίσημο έγγραφο που περιέχει ονοματεπώνυμο και ευκρινή φωτογραφία, π.χ. αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.) και φυσικά το πρόσωπο σας. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο/η φοιτητής/τρια δεν έχει εγγραφεί, θα αποβάλλεται από την «αίθουσα» και δεν θα μπορεί να συμμετέχει στην εξέταση του μαθήματος.

Στη συνέχεια μπαίνετε στην εξέταση του Μαθήματος που έχει δημιουργηθεί.

Όταν σας ειδοποιήσει ο διδάσκων, επιλέγετε την έναρξη της Εξέτασης (κουίζ).

Στην Εξέταση του μαθήματος θα υπάρχουν δύο κουίζ, ένα για την άσκηση και ένα για την θεωρία. Πρώτα θα ανοίξετε το κουίζ της άσκησης και αφού το υποβάλλεται θα περιμένετε από τον διδάσκων να σας ενημερώσει πότε θα ξεκινήσετε το κουίζ της θεωρίας.

Με το πέρας της εξέτασης ελέγχετε ότι έχετε υποβάλει τις απαντήσεις και αποσυνδέεστε από την «Πλατφόρμα Εξετάσεων Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών» και το λογισμικό τηλεδιάσκεψης Zoom.

Η συνεδρία της εξέτασης δεν θα καταγραφεί και απαγορεύεται η εγγραφή της και από μέρους του φοιτητή/τριας.

Σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης θα είναι παρών και ένας επιτηρητής.

Στον Η/Υ που θα χρησιμοποιήσετε για τη συμμετοχή σας στην εξέταση του μαθήματος θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι μόνο με την «Πλατφόρμα Εξετάσεων Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών» και το μάθημα που γίνεται η εξέταση.

Καθ’ όλη την διάρκεια της εξέτασης θα πρέπει να βρίσκεστε στο δωμάτιο ή στον χώρο μόνοι σας (προτείνεται στο δωμάτιο και με κλειστή την πόρτα, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι δεν θα εισέλθει κανείς άλλος στο δωμάτιο).

Το κινητό τηλέφωνο (smartphone) που χρησιμοποιείται για την επιτήρηση θα πρέπει να τοποθετηθεί σε τέτοια θέση έτσι ώστε να φαίνονται καθαρά ο/η φοιτητής/τρια, το τραπέζι ή το γραφείο (και ότι υπάρχει πάνω σε αυτό) και η οθόνη του Η/Υ. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθηθούν πλήρως και χωρίς αντίρρηση οι οδηγίες του διδάσκοντα ή του επιτηρητή. Καθ’ όλη την διάρκεια της εξέτασης, το smartphone που χρησιμοποιείται για την επιτήρηση, πρέπει να είναι ανοικτό (ενεργή κάμερα, μικρόφωνο και ηχεία). Ο/η φοιτητής/τρια πρέπει να φροντίσει να απομακρυνθούν από τον χώρο αντικείμενα που τα θεωρεί «προσωπικά δεδομένα» και δεν επιθυμεί να φανούν στην κάμερα.

Αν κατά την διάρκεια της εξέτασης διαπιστωθεί από τον επιτηρητή ή τον διδάσκοντα ανάρμοστη συμπεριφορά από φοιτητή/τρια, όπως προσπάθεια αντιγραφής με οιονδήποτε τρόπο ή διατάραξη της εξεταστικής διαδικασίας, τότε ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία σύμφωνα με τον κανονισμό του Τμήματος.

Κατά τη διάρκεια και μόνο της εξέτασης της άσκησης, επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε μια λευκή κόλλα Α4, ένα στυλό και ένα υπολογιστή τσέπης (κομπιουτεράκι). Όλα τα επιτρεπόμενα είδη θα πρέπει να είναι συνέχεια στο οπτικό πεδίο της κάμερας.    

Την ημέρα της εξέτασης θα σας δοθούν κάποιες συμβουλές σχετικά με τον χρόνο που θα πρέπει να αφιερώνετε στις απαντήσεις σας, προκειμένου να κάνετε σωστή διαχείριση του χρόνου σας.

Επίσης να διαβάσετε και την ανακοίνωση του Τμήματος για την εξεταστική στον παρακάτω σύνδεσμο:

Παραδόσεις Μαθημάτων και Εξεταστική περίοδος Ιανουαρίου 2021 – Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε., ΣΤΕΦ/ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (teicm.gr)

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή κάποιο άλλο ζήτημα, παρακαλώ να επικοινωνήσετε με το διδάσκοντα στο email: baltzos@hotmail.com και στο τηλέφωνο 2321049220.

 

Σέρρες, 19/01/2021

Ο διδάσκων

Μπαλτζίδης Παναγιώτης

 
Scroll Up