Κατσανεβάκης Αθανάσιος

Ονοματεπώνυμο: Κατσανεβάκης Αθανάσιος
Γνωστικό Αντικείμενο: Ενεργειακά συστήματα-Θερμικές Μηχανές
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2321049213
email: kats@teiser.gr

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Δρ Θανάσης Κατσανεβάκης είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απόφοιτος του 1985 από τον ενεργειακό τομέα.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με διπλωματική εργασία στο αντικείμενο της ηλιακής ενέργειας (Θεωρητικός & πειραματικός προσδιορισμός βαθμού απόδοσης Ηλιακού συλλέκτη αέρος).
Στη συνέχεια εργάστηκε στη βιομηχανία στην μελέτη, σχεδιασμό και κατασκευή συσκευών ροής και μετάδοσης θερμότητας ( λέβητες, ανεμιστήρες, εναλλάκτες θερμότητας, επίπεδους ηλιακούς συλλέκτες) καθώς και εγκαταστάσεων (δίκτυα θέρμανσης, λεβητοστάσια, αερομεταφορές, καθαρισμός αέρα).

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 1989 προσελήφθη ως επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Σάρευ στο τμήμα Χημικής μηχανικής και Μηχανικής Διεργασιών για την υλοποίηση έρευνας σε διφασικούς αντιδραστήρες βρασμού. Η έρευνα αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Συμβούλιο Έρευνας της Μ. Βρετανίας και την ICI- Imperial Chemical Industries- Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Σάρευ το 1994. Στη συνέχεια εργάστηκε και συνεχίζει να εργάζεται στη βιομηχανία στα αντικείμενα της εξοικονόμησης ενέργειας και της συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και θερμότητας καθώς επίσης και στον σχεδιασμό συσκευών και διεργασιών. Συμμετείχε σε πολλά ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή επιτροπή σε συνεργασία με βιομηχανίες και Πανεπιστημιακούς φορείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Από την ενασχόληση αυτή προέκυψαν διάφορες καινοτόμες εφαρμογές οι οποίες κατοχυρώθηκαν με διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Εκλέχθηκε αναπληρωτής καθηγητής στον Ενεργειακό τομέα στο Τ.Ε.Ι. Σερρών το 2004. Το 2004 επίσης απέκτησε μεταπτυχιακό στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων -ΜΒΑ-από το Πανεπιστήμιο του Σεφιλντ -Μ. Βρετανία-. Από το 2003 είναι ενεργός στην μελέτη και σχεδιασμό έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα. Στο ΤΕΙ Σερρών διδάσκει το μάθημα Ατμο-παραγωγοί-Ατμοστρόβιλοι & Ενεργειακά συστήματα και το μάθημα Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα τελευταία εξάμηνα σπουδών.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος, συνεργάτης της Εταιρείας ΕΣΤΙΑ σύμβουλοι & μηχανικοί Α.Ε., του Ελληνικού Συνδέσμου Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας, της Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας και του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αιολικής Ενέργειας.

 

Ώρες επικοινωνίας με τους σπουδαστές
Δευτέρα απόγευμα κατά τις ώρες των παραδόσεων των μαθημάτων ή οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα χρειαστεί κατόπιν συνεννόησης στη διεύθυνση kats@teiser.gr.

 

Προτεινόμενα θέματα πτυχιακών εργασιών
Τα θέματα των Πτυχιακών εργασιών λαμβάνεται μέριμνα να έχουν κάποιο καινοτομικό στοιχείο και αποφασίζονται από κοινού με τους σπουδαστές.

 
Scroll Up