Οδηγίες Διεξαγωγής της Εξεταστικής Περιόδου Σεπτεμβρίου 2021

Αγαπητοί φίλοι,

Όσον αφορά στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2021, οι εξετάσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα 30 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν τηνΠαρασκευή24 Σεπτεμβρίου 2021.Εξαιρουμένων των Μαθημάτων των κ.κ. Σοφιαλίδη και Μοσχίδη, καθώς επίσης και το Μάθημα Θερμοδυναμική ΙΙ του κ. Χασάπη, τα οποία θα εξεταστούν δια ζώσης, ΟΛΑ τα υπόλοιπα Μαθήματα, τόσο του 4ετούς Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του ΤΕΙ όσο και του αντίστοιχου 5ετούς του ΔΙΠΑΕ,θα διεξαχθούνεξ αποστάσεως. Στη βάση όλων των παραπάνω, καταρτίστηκε και το αντίστοιχο Πρόγραμμα της Εξεταστικής Περιόδου του Σεπτεμβρίου 2021, το οποίοέχει ήδη αναρτηθεί (ή θα αναρτηθεί οσονούπω).

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΞΕΤΑΣΗ

Όσον αφορά στην εξ αποστάσεως εξέταση των διαφόρων μαθημάτων, αυτή θα λάβει χώρα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Moodle του Τμήματος, την οποία θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://exams.mech.ihu.gr/ ,

σε συνδυασμό με την ήδη γνωστή σας ηλεκτρονική πλατφόρμα Zoom. Έτσι, για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις οι φοιτητές θα πρέπει να διαθέτουν λειτουργική κάμερα, ηχεία, μικρόφωνο και σύνδεση στο Διαδίκτυο, από υπολογιστή ή κινητή συσκευή (Smart-Phone), ώστε να αναγνωρίζονται από τον εκάστοτε διδάσκοντα με την επίδειξη της φοιτητικής ή/και αστυνομικής τους ταυτότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Η προσέλευση στις εξετάσεις συνιστά αποδοχή των όρων διεξαγωγής τους, τόσο όσον αφορά στην εξ αποστάσεως εξέταση όσο και στη χρήση οπτικών μέσων. Η αντίστοιχη απόφαση της ΔΕ του ΔΙΠΑΕ, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9E%CE%92%CE%9B46%CE%A8%CE%963%CE%A0-%CE%A7%CE%9E%CE%91?inline=true

Η ακριβής μορφή εξέτασης για κάθε Μάθημα προσδιορίζεται από τον αντίστοιχο διδάσκοντα, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του εκάστοτε γνωστικού αντικειμένου και ανακοινώνεται στην ασύγχρονη πλατφόρμα υποστήριξης του συγκεκριμένουΜαθήματος (στο υπάρχον e-learning ή στην καινούργια Moodle) ή/και στην ιστοσελίδα του Τμήματος από τους ίδιους τους διδάσκοντες.Γι’ αυτόν τον λόγο, παρακαλούνται οι φοιτητές να ελέγχουν τακτικά τις σχετικές Ανακοινώσεις.

Την ημέρα και ώρα της εξέτασης, όπως αυτές αναφέρονται στο πρόγραμμα εξετάσεων,κι αφού συνδεθούν οι φοιτητές στην εικονική αίθουσα του εκάστοτε Μαθήματος, ο διδάσκων διενεργεί έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει άνοιγμα της κάμερας των φοιτητών και επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητάς τους.

Μετά τον έλεγχο, οι φοιτητές απαντούν δια της πλατφόρμας Moodle στα θέματα των εξετάσεων, στη διάρκεια του χρόνου που έχει ορίσει ο διδάσκων. Σημειώνεται ότι οι απαντήσεις μετά τη λήξη του χρόνου της εξέτασης δεν γίνονται αποδεκτές από το ίδιο το σύστημα (χωρίς καμία ευθύνη ή/και δυνατότητα παρέμβασης του διδάσκοντα).

Το αποδεικτικό συμμετοχής στις εξετάσεις είναι η αναφορά του συστήματος Zoom με τους συμμετέχοντες, αλλά και, εναλλακτικά, η πλατφόρμα Moodle από όπου φαίνονται οι φοιτητές που έλαβαν τα θέματα, καθώς επίσης και αυτοί που παρέδωσαν τα θέματα στον συγκεκριμένο (αυτοματοποιημένο) χρόνο εξέτασης.

Σε κάθε περίπτωση, οι φοιτητές θα επιβλέπονται από τους διδάσκοντες μέσω της πλατφόρμας Zoom καθ’ όλητη διάρκεια της εξέτασης!

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Η ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗ

Κατά τη δια ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων, οι φοιτητές θα προσέλθουν στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης Σερρών, στο Κτήριο Β (αίθουσες του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών), όπου και θα λάβουν περαιτέρω οδηγίες από τους εξεταστές τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Η συμμετοχή στη δια ζώσης εξέταση των Μαθημάτων είναι δυνατή ΜΟΝΟΝ μετά την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού (πλήρης εμβολιασμός και πάροδος 14 ημερών από τη 2η δόση) ή βεβαίωση νόσησης από κορωνοϊό (1 μήνα μετά και μέχρι 6 μήνες) ή αρνητικό PCRtest(72 ωρών) ή αρνητικό rapidtest(48 ωρών), τόσο όσον αφορά στουςφοιτητές όσο και στα μέλη ΔΕΠ, καθώς επίσηςκαι σεΟΛΟΥΣόσους εμπλέκονται στην εξεταστική διαδικασία (π.χ., επιτηρητές), όπως και την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Οι διδάσκοντες του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ θα πρέπει να εισέλθουν στη πλατφόρμα Moodle του Τμήματος 

https://exams.mech.ihu.gr/

και να δηλώσουν το Μάθημα το οποίο προτίθενται να εξετάσουν (εάν και εφόσον δεν το έχουν ήδη δηλώσει κατά το Χειμερινό ή το Εαρινό Εξάμηνο 2020-21). Θα τους ζητηθεί σχετική έγκριση, η οποία παρέχεται από τον διαχειριστή του συστήματος (που είμαι εγώ).

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Οι φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ θα πρέπει να εισέλθουν στη πλατφόρμα Moodle του Τμήματος 

https://exams.mech.ihu.gr/

και να εγγραφούν σε κάθε ένα από τα Μαθήματα που έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική Γραμματεία. Επισημαίνεται ότι, εάν δεν είναι εγγεγραμμένοι/ες ΚΑΙστη συγκεκριμένη πλατφόρμα Moodle, τότε δεν είναι δυνατόν να βαθμολογηθούν.

Η εγγραφή θα πρέπει να ολοκληρωθεί ΑΜΕΣΑ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουν πρόσβαση στις εξετάσεις. Κατά την εγγραφή τους στη Moodle θα πρέπει να χρησιμοποιείται το πλήρες ΟΝΟΜΑ και ΕΠΩΝΥΜΟ (με ελληνικούς χαρακτήρες). Επίσης, δίπλα στο επώνυμό τους θα πρέπει να αναγράψουν και τον ΑΕΜ τους.

 

Εύχομαι σε όλους και όλες σας ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Κώστας Κλεΐδης

 
Scroll Up